top of page

Yaşamın Akışında Kontrolü Bırakmak 🌿

Güncelleme tarihi: 24 Şub



Kontrolü bırakmak sizin için ne kadar kolay?


“Tüm güç içinde” öğretilerini pompalayan günümüz dünyasında, kontrol kaybı yaşamak kimilerimiz için son derece korkutucu. Tüm güç içimizdeyse eğer; her şeyi kontrol edebiliriz, her şeyi “yoluna” koyabiliriz, koşullar ne olursa olsun üstesinden gelebiliriz. Öyle değil mi? Ve bu omuzlarımıza ne kadar devasa bir yük bindiriyor, değil mi? Her ne olursa olsun, başarabiliriz ve başarmalıyız da!


Oysa yaşamın içinde güçsüz olmak da var, çaresiz olmak da. Büyük yaşamsal olaylar karşısında küçücük ve kontrolsüz kalmak da. “Tüm güç içimde” diye düşündükçe, kontrolümüz dışında olan şeyleri kontrol etmeye çalışıyor ve kendimizi boş yere yıpratıyoruz. Nihayetinde sonuçları değiştiremiyor, sadece kocaman bir kaygı yaratmakla kalıyoruz.


Şimdi, kontrolünüz dışında olduğunu bildiğiniz ama yine de kontrolü bırakamadığınız o durumu ya da olayı düşünseniz… Gerçekten ne yapmak istiyorsunuz? Kontrol yanılgısı ile kontrol çabasına devam etmek mi, yoksa bundan vazgeçip sadece olacakları seyretmek mi? Ve eğer yanıtınız ikincisiyse, kontrolü bırakmak için gerçekten neye ihtiyacınız var? 🫂

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page